KUMBARALAR KİTAPLAR İÇİN

KUMBARALAR KİTAPLAR İÇİN

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında aile katılımı çerçevesinde öğrencilerimiz ebeveynleri ile birlikte kumbara tasarladılar.  Öğretmenimizin yönergesiyle;  bu kumbaralarda çocuklar tarafından biriktirilen harçlıklarla her çocuğun kendine ait ve kendi seçtiği kitabı almasının sağlanması rica edildi. 

Bu sürecin devamında alınan hikaye kitaplarının çocuklar tarafından sınıfta resimlerden yola çıkarak anlatmasını sağlayıp hikayelere yönelik olarak hikaye sonunu değiştirme, hikayeyi yeniden oluşturma, hikayedeki kahraman olsaydım şunları yapmak isterdim vb. yönünde çalışmalar yaparak çocukların kitaplarla olan etkileşimlerinin artırılması planlandı.

Kitaplar, çocuklar için birer hazinedir. Hikayedeki cümleler çocukların konuşmalarındaki cümle yapılarına katkı sağlar, çocuğun yeni sözcükler öğrenmesine ve  sözcük dağarcığını gelişmesine katkı sağlar. Kumbarada biriken harçlıklarından bir hikaye kitabı edinmek çocuklarda bir hedef koyma ve o hedefe ulaşmasına yardımcı olacak aynı zamanda başarma duygusunu yaşatacak, o kitaba karşı aidiyet  duygusu gelişmesini sağlayacaktır. 

15.12.2023 73

15-12-2023